Strandok

Magyarország legkedveltebb strandjai, gyógyfürdői és uszodái.

Hertelendi Termálfürdő Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdő Napfényfürdő Aquapolis Szeged Várkertfürdő, Pápai Gyógy- és Termálfürdő
Főoldal » Marcali Városi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont » Wellness

A lenli szolgáltatásokon kívül a vendégek igénybe vehetik a szaunát, gőzkabint, melyeknek rendkívül jó hatása van. A szauna kalóriákat éget, fogyaszt, javítja, erősíti a vérkeringést, illetve az immunrendszert. A gőzkabin pedig kitágítja az ereket, így több tápanyag jut a bőrbe, mely révén hidratálttá, selymessé teszi azt.

Balneoterápia

Gyógyvízzel és termálos ásványvízzel történő kezelés.

  • Iszapkezelés: javítja a vérkeringést, a testszövetek oxigénellátását és csillapítja a fájdalmat. Jó hatása van az idült gerinc- és végtagízületi gyulladásra, porckopásra, izomfájdalomra. Illetve bőrgyógyászati megbetegedésekre is jótékony hatással bír, ilyen a pikkelysömör.
  • Termálvíz: a Magyarországon található gyógyvizek különösen reumás kezelésekben valamint rehabilitációs programokban fejtik ki jótékony hatásukat. A modern élet által okozott stressz és megterhelés oldására kiválóan alkalmas a termálvízben való relaxálás

Elektroterápia

nagyfrekvenciás kezelések általában intenzív hőhatást fejtenek ki a szövetekben, ezáltal keringésjavító és fájdalomcsillapító hatásuk van.

Hidroterápia

  • Súlyfürdő: a gerinc és az alsó végtagi nagyízületek degeneratív betegségeire alkalmazható kezelés, melynek lényege, hogy a beteget langyos vízben felfüggesztik. A kívánt nyújtóhatást egyrészt a felhajtóerő miatt lecsökkent nyomóerő, másrészt a kiegészítő többletsúlyok alkalmazásával érik el.
  • Víz alatti vízsugármasszázs (tangentor): gyógyvízzel megtöltött orvosi kádban végzik a kezelést, amelyben egy szabályozható erősségű és irányítható vízsugár van segítségükre. A vízsugár rezgésbe hozza a lágyrészeket, ezáltal serkenti a vér- és nyirokkeringést, fokozza az anyagcserét, erősíti az immunrendszert.

Mechanoterápia

  • Csoportos gyógytorna
  • Egyéni gyógytorna
  • Gyógymasszázs

Comments are closed.