Strandok

Magyarország legkedveltebb strandjai, gyógyfürdői és uszodái.

Tisza liget Termálstrand és Élményfürdő Árpád Gyógy- és Strandfürdő Tiszaújvárosi Termál- és Strandfürdő Aquaticum Debrecen Gyógy- és Fürdőközpont
Főoldal » Székesfehérvári Árpád Fürdő » Wellness szolgáltatások

Finn szauna

szekesfehervari-arpad-furdo-szauna-03 A szauna valójában egy váltófürdő. Felhevülés a forró-száraz levegőn a szaunakabinban, és az azt ismétlődően követő lehűlés a szabad levegőn, illetve a hideg vízben. Az eredeti finn szauna 40-100°C hőmérsékletű, az ajánlott tartózkodási idő 8-12 perc. A szaunázás igazi testi-lelki pihenést nyújt az embernek, javul a hangulata, növekszik a teljesítőképessége, segíti a megtisztulást és a test belső méregtelenítését.

Infra szauna

Az infraszauna infravörös sugárzást használva, mély hőérzetet kelt a testszövetekben. Használat során 40-45 C° -os egyenletes sugárzó hő képződik, mely erősíti az immunrendszert, fokozza a méregtelenítést.

Gőzfürdő

A gőzfürdőben mindössze 40-50°C van, ezzel szemben a páratartalom a 80 százalékot is elérheti. Hatásai hasonlóak a finn szaunáéhoz.

Tepidárium

35-40°C-os helyiségben, közepes páratartalom mellet van lehetőség a pihenésre. Az immunrendszert erősíti, kellemes relaxációs hatása van. A tepidáriumban a relaxálást átmelegített kőből, vagy márványból készült ágyak teszik kellemesebbé.

Sószoba

A sókamrában lévő telített sóoldat képes sóbarlangok klímájának, ill. a sós tengeri levegőnek mesterséges előállítására. Sókamrában a sótartalom egyrészt kívülről puhítja a bőrt, másrészt belégzés útján gyulladáscsökkentő hatást fejt ki.

Szaunafelöntések

A szaunafelöntés egy szertartás ami kb 8-12 percig tart, melynek során a szaunamester finom törölköző legyezési technikával segít eltávolítani a szaunázók testét körülvevő izolációs réteget. Ezt követően a szaunamesterek kétszer- háromszor öntenek néhány merőkanálnyi vizet (többnyire illóolajjal keverve) a szaunakövekre.

Masszázs kínálatBövebben ►

A masszázs, a testfelületen alkalmazott mechanikus behatás, mely meghatározott technikával történik. Egészségünk és lelki harmóniánk megteremtése a cél. Serkenti a ... Tovább olvasom »

Comments are closed.