Strandok

Magyarország legkedveltebb strandjai, gyógyfürdői és uszodái.

Székesfehérvári Árpád Fürdő Aquaticum Debrecen Gyógy- és Fürdőközpont Egerszalók Gyógy és Wellness fürdő Paskál strandfürdő
Főoldal » Vidéki strandok » Szabolcs-Szatmár-Bereg megye » Gergelyiugornya » Gergelyiugornya Atlantika Vízividámpark

Az Atlantika Vízividámpark Gergelyiurgonyán található Vásárosnaménytól 5 km-re. Remek lehetőséget kínál az egész család számára, ha kikapcsolódásra, szórakozásra vágyik.

gergelyiugornya-atlantika-vizividamparkvizi-vidampark

A fürdőzni és szórakozni vágyókat a 4,5 hektáron elterülő vízividámpark várja, melynek területe pálmafákkal övezve nyújt felejthetetlen látványt. A park területét gyepszőnyeges parkok övezik, csak a medencék közvetlen közelében látható a betonnal borított feljáró. A park területének 70%-a gyeppel borított, melyet fák vesznek körül.

A látogatók kényelmét szolgálva napozóágyat lehet bérelni, illetve a füves területen 300 db napernyő van elhelyezve, melyet térítésmentesen igénybe lehet venni.

A víziparkban jelenleg 7 óriáscsúszda üzemel 7 medencével 4500 m2-es területen, így napi 4000 vendég számára biztosítva a kellemes időtöltést és felfrissülést a nyári melegben.

Medencék


Atlantikában mindeki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb medencét a legkisebbektől a legnagyobbakig.

Úszómedence

1,6 m mély szabványos úszómedence, ami 25 méter hosszú, 13 m széles, 6 pályával és 6 indulókővel rendelkezik.

Hullámmedence

szabálytalan alakú medence, melyben található egy sziget, amin gomba alakú hátdögönyöző frissíti, lazítja el vendégeit. A medencében a hullámok bizonyos helyeken elérik a 1,5 m-es szintkülönbséget. Ebben a medencében 6 féle hullámot lehet előidézni, melyeket 11.00, 13.00, 15.00 és 17.00 órakor indítanak el. Minden időpontban változó hullámokkal találkozhat a közönség, így nem válik unalmassá a fürdőzés. A vendégek figyelmét a hullám indítása előtt 5 perccel hajókürttel hívják fel, így biztosan nem szalasztják el a remek lehetőséget.

Gyermek élményfürdő és gyermekmedence

A strandon a gyermekek részére kialakításra került egy élménypark, amihez egy játszótér tartozik illetve egy medence, melyben csónakokkal játszhatnak a csemeték. A gyermekmedence 2 db kör alakú medencéből áll, melybe 2 csúszdán jutnak el a gyerekek.

Ladbamedence

Ez a medence is elsősorban a gyermekek jókedvét biztosítja. Egy kör alakú medence, melynek közepén egy gömb található, amely egy felfújt labdára emlékeztet, melyre kötelek segítségével fel lehet mászni. Tetején hátdögönyöző található, melyből folyamatosan folyik a víz.

Csúszdamedence

1200m2-es medencében 7 darab óriáscsúszda biztosítja a jókedvet a strandolók számára.

Termál medence

A fürdő vize 38 fokos, nátrium-kloridos, jodidos gyógyvíz, mely főként a mozgásszervrendszeri betegségek panaszait enyhíti.

Hidromasszázs medence

Kényezteti a pihenni vágyókat, 60 db fúvóval rendelkezik és egy 10 fős csoport kényelmesen elfér benne.

Csúszdapark

A nagyobb gyermekek vagy akár felnőttek számára a legfelemelőbb érzést nyújthatja a csúszdázás lehetősége.

Dupla kamikáze

12 m magasról indul csúszás, amely a gyors csúszás rajongóinak biztosítja a jókedvet. 40 és 41 m hosszú csúszdán mindössze 8 másodperc alatt ér le a medencébe.

Anakonda csúszdák

3 tekergős csúszda áll rendelkezésre, azok számára, akik a lassabb csúszást kedvelik. Egy zöld egy sárga és egy kék csúszdából áll.

Bob csúszda

A kérészből álló Shuttle csúszda Magyarországon egyedülálló építmény, melyen egy két sávos csúszdában egy bobon érkezünk a medencébe 10 m magasról indulva.

Fóka show

gergelyiugornya-atlantika-vizividamparkfoka-show Az állatbarátok kedvében is jár a park, hiszen szemtanúi lehetünk egy fantasztikus fóka show-nak. A bemutatón egy fóka szórakoztatja a közönséget, szezonban naponta egyszer, főszezonban pedig naponta kétszer. A show-t egyszerre akár 500 vendég is megtekintheti.
Papagáj show: a papagájshow minden nap 14 órakor kerül megrendezésre, ahol a látogatók egy rendkívüli show-t láthatnak, amelyet gyönyörű papagájokkal kiviteleznek.
A fürdőzés és a rendkívüli állatshow-k mellett lehetőség nyílik a sportolásra is, melyet a szabadtéri edzőterem biztosít kondigépekkel felszerelve. Emellett a sporttól elfáradt vendégek kikapcsolódásképpen igénybe vehetik a játéktermet is, ahol lebegő fallabda, csocsóasztal, biliárd, bokszgép és autó szimulátor szórakoztatja a jelenlévőket.

Nyitva tartás

Előszezon: máj. 1- júni. 9-ig (szombat és vasárnap): 9.00-18.30
Főszezon: júni. 15- szep. 8-ig.
Éjszakai fürdőzés: péntek, szombat 20.00-23.00

Belépőjegy árak 2013

Egész napos

  • felnőtt: 2000 Ft
  • gyermek: 1500 Ft
  • diákjegy: 1500 Ft
  • Nyugdíjas (60 év felett): 1500 Ft

Egyéb:

  • Családi nap minden csütörtökön: 1500 Ft
  • 2013.május 1-től június 9 ig.
    csak szombat és vasárnap: 1000 Ft
  • délutáni jegy: megszünt

Képgaléria

Nincs még vélemény, hozzászólásAjánlott strandok