Strandok

Magyarország legkedveltebb strandjai, gyógyfürdői és uszodái.

Aquaticum Debrecen Gyógy- és Fürdőközpont Hertelendi Termálfürdő Székesfehérvári Árpád Fürdő Sárvári Gyógyfürdő és Wellnessfürdő
Főoldal » Gellért gyógyfürdő

Gellért gyógyfürdő

A Gellért fürdő több belső gyógymedencével, pezsgőfürdővel rendelkezik. Természetesen a nyári szezonban külső medencék is üzemelnek, köztük hullám és élménymedencék. Mozgáskorlátozottak számára a fürdő teljesen akadálymentesített.

gellert-gyogyfurdo-03

A gyógyfürdő területén feltörő forrást már a XIII. században ismerték, bár már a XV. századból is találtak feljegyzéseket. A XVII. században Sárosfürdőnek nevezték a gyógyvízben levő iszap miatt, ami lerakodott a medencék falára.

A Gellért Gyógyfürdő és szálló fővárosunk központi részében a Szabadság híd budai hídfőjénél épült az 1918 as években. Mindenütt megmaradt az eredeti berendezés a művészi mozaikokkal és színes ablakokkal, szobrokkal díszített belső tér.

1927-ben hullám és strandfürdővel bővült a létesítmény, valamint 1934-ben pezsgőfürdő is átadásra került.

A 2008 as évek során végzett korszerűsítéskor nem csak a férfi termál részleget, de az uszodában levő ülőmedencét és a kültéri ülőmedence valamint a gyermekmedence is megújult, korszerű vízszűrő-forgató berendezést kapott.

A mai Gellért Gyógyfürdőben sokféle gyógyszolgáltatás igénybe vehető, többek közt, nappali kórház, inhalatórium.

Wellness szolgáltatásokBövebben ►

A fürdő wellness szolgáltatásain belül lehetőségünk nyílik szaunázásra, vörösboros fürdőzésre, és privát páros fürdőzésre is. Valamint rendkívül sokféle masszázs lehetőség ... Tovább olvasom »

GyógyfürdőBövebben ►

A Gellérthegy belsejében létesített forrásfoglalások biztosítják a fürdő vízellátását. Nátriumot is tartalmazó kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos és szulfátos-kloridos hévíz, melynek fluoridion-tartalma is jelentős. ... Tovább olvasom »

MedencékBövebben ►

A fürdő igyekszik mindenki igényét kielégíteni a medencéivel, ezért e pár medence igen változatosak használatuk szerint. pezsgőfürdő-medence ülőmedence hullámfürdő-medence ülőmedence ... Tovább olvasom »

Nyitva tartásBövebben ►

Minden nap: 06:00 – 20:00 2013 jan. 01-től: Minden nap koedukált! Tovább olvasom »

Belépőjegy árak 2017Bövebben ►

Hétköznap felnőtt (szekrényes): 5300Ft felnőtt (kabinos): 5700Ft Gyermek (szekrényes): 3100Ft Gyermek (kabinos): 3300Ft Hétvégén felnőtt (szekrényes): 5500Ft felnőtt (kabinos): 5900Ft ... Tovább olvasom »

Képgaléria (22 kép)Bövebben ►

Egy vélemény, hozzászólás

  1. Nagy Endre szerint:

    Nagyon jó hely! Ajánlom mindenkinek! Nem rég voltunk itt a családdal, és mindenki nagyon jól érezte magát! Aki csak teheti, látogasson el ide! Nem fogtok csalódni!