Strandok

Magyarország legkedveltebb strandjai, gyógyfürdői és uszodái.

Gunarasi Strand és Gyógyfürdő Egerszalók Gyógy és Wellness fürdő Gellért gyógyfürdő Palatinus Strandfürdő
Főoldal » Hertelendi Termálfürdő

Hertelendi Termálfürdő

A termálfürdő a Dél-Dunántúli Baranya megye, természeti értékeiben leggazdagabb vidékén, a Mecsek-Hegyhát körzetben található. A 3 hektáron fekvő strand egész évben várja az ide látogatókat.

hertelendi-termalfurdo-006

Magyarhertelend középkori település, a pécsi püspökség birtoka volt. 1740 körül Barátúrból áttelepült magyar lakosság népesítette be. A XIX. sz. közepéig messze földön híres volt a hertelendi agyagedény, azaz a „bugyogós” korsó, amely a vízbe merítéskor bugyogott. A kihalt háziipart a turisták kedvéért itt is és a környékbeli településeken is újjáélesztik.

A települést két termálkútja tette híressé, melyek 550 m-ről 38 ºC-os, és 1062 m-ről 63 ºC-os meleg vizet szolgáltatnak. A termálvizek kedvező hatással vannak a reumatikus, izületi, keringési és idegrendszeri megbetegedésekre és ivókúraként használható fogínybetegségek gyógyítására, fluorit tartalma miatt.

2011. novemberében fedett termálfürdővel bővült a fürdőkomplexum, mely 4 medencét, 381 m2 vízfelszínnel, 9 szaunát és éttermet tartalmaz.

MedencékBövebben ►

A medencék vízellátása kb. 63 °C -os termálvízzel és hideg normál csapvízzel történik. A medencék feszített víztükrűek. Fedett ülőmedence, a ... Tovább olvasom »

SzaunaBövebben ►

Aroma szauna A szaunázás igazi élménye a felöntést követő pillanat, mikor forró kövekre öntött víz megnöveli a páratartalmat. Az illóolajak ... Tovább olvasom »

SzolgáltatásokBövebben ►

Esti fürdés Minden péntek, szombat 19.00 – 23.00 óráig Masszázs Telefonos egyeztetés alapján. Étkezési lehetőségek A fedett termálfürdő épületében új ... Tovább olvasom »

Nyitva tartásBövebben ►

Fürdő: Mindennap: 9.00 – 19.00 óráig Esti fürdő: Péntek – Szombat : 20 – 24 óráig Szaunapark: H, K , ... Tovább olvasom »

Belépőjegy árak 2017Bövebben ►

Egész napos: (hétfő-vasárnap) Felnőtt belépőjegy: 2100 Ft Diák belépőjegy: 1500 Ft Gyerek belépőjegy: 800 Ft 3 éves kor alatt ingyenes! ... Tovább olvasom »

Képgaléria (37 kép)Bövebben ►

Vélemények, hozzászólások (2db)

  1. admin szerint:

    Mióta az új fedett részel bővült a strand (élmény elemek, sodrófolyosó, szauna), volt már valaki?
    Mennyire lett szuper?

  2. vadocka szerint:

    A fedett rész jól néz ki, de az élmény elemektől ne várjon senki sok mindent. A sodrófolyosót majdnem csak pénzért volt hajlandó elindítani az úszómester rendesen, az emberek jobban megforgatják a vizet, mint maga a gép.
    Az értékekre figyeljetek, kérjétek az értékmegőrzőt, mert lopnak! Minket, négyünket 200 ezer Ft-tól szabadítottak meg, zárt szekrényből. Ha a hátsó sorokba akarnak rakni, 100-tól felfele ne fogadjátok el és ne hagyjatok bent semmit!