Strandok

Magyarország legkedveltebb strandjai, gyógyfürdői és uszodái.

Székesfehérvári Árpád Fürdő Aquaréna mogyoródi vízipark Hertelendi Termálfürdő Aquaworld Budapest – Vízibirodalom és Élményfürdő
Főoldal » Hungarospa Hajdúszoboszlói Strand- Gyógy- és Élményfürdő

Hungarospa Hajdúszoboszlói Strand- Gyógy- és Élményfürdő

Hajdúszoboszló, Európa legnagyobb fördőkomlplexuma több mint 70 éve vonzza a gyógyulni, pihenni, szórakozni vágyó vendégeket. Gyógyfürdő, uszoda, élményfürdő, strand, aquapark minden egy helyen.

hungarospa-hajduszoboszloi-strand-gyogy-es-elmenyfurdo-gyogyfurdo-bejarat

1925. október 25-én szénhidrogén kutatások nyomán 1091 méter mélységből földgáz társaságában felszínre tört az a különleges, 73 C°-os víz, amelynek gyógyhatása rövidesen cáfolhatatlanul bebizonyosodott. A víz elárasztotta a környékbeli mélyedéseket, és az emberek hamar észrevették, hogy a víz csodát tud. Gyorsabban gyógyultak a sebek, enyhültek a reumatikus fájdalmak.

Hajdúszoboszló városa megismerve a tudósok elemzéseit elhatározta, hogy fürdőt épít, így 1927. július 26-án megnyílt a fövényfürdő.

A gazdasági-politikai átalakulás idején – 1991-ben – részvénytársasággá alakította fürdőjét az önkormányzat, amely azóta is többségi tulajdonosa. 1992-ben átadták az Árpád Uszodát, a kilencvenes évek derekán megkezdődött az ásványvíz-palackozás, megnyílt a cég saját utazási irodája és saját kempinget építenek.

1996-ban megnyitotta kapuit a fürdő gyógyszanatóriuma a Hotel Thermál Terápia, melyhez hamarosan saját kis fürdőépületet emeltek.

1998 karácsonyán elkészült az új, modern termálfürdő-épület.

2000-ben Magyarországon elsőként létesült vízi szórakoztató központ, az Aquapark.

2001-2002 évben, melynek során teljesen megújult a stand, bővült az Aquapark, a kádfürdő épületének emeleti részén új kezelőhelyiségeket alakítottak ki. Az uszodában új tanmedence, gyógymedencék és szauna létesült.

2002 őszére megszépült a termálfürdő csarnoka.

2005 július végén megnyithatta kapuját az újjá varázsolt háromcsillagos Hungarospa Thermal Hotel.

2008. júniusában indult el Hajdúszoboszló történetének legnagyobb turisztikai beruházása, az Aqua-Palace fedett élményfürdő kivitelezése. Az Aqua-Palace 15 ezer négyzetméter alapterületen, 1600 négyzetméter vízfelülettel, egyszerre 1000 fő befogadására alkalmas.
A létesítményt 2010. márciusában adták át.

2014 évében ismét fejlesztésre került a sor. A gyógyfürdő megújult és egy új szárnyal bővült a termálcsarnok. Az Aquaparkban 6 óriáscsúszdát és egy mászófalat adtak át. Valamint a területe egy hektárral bővült. A strandfürdő hátsó részén az Omega medence és a tanmedence szintén teljesen megújult, új élményelemeket is kapott.

Hunguest Hotel Aqua Sol ****Bövebben ►

Szobafoglalás

A fürdő közvetlen szomszédságában épült fel ez a pompás négycsillagos szálloda a Hunguest Hotel Aqua Sol. A szálloda a vendégei ... Tovább olvasom »

Hungarospa Thermal Hotel ***Bövebben ►

Szobafoglalás

2005 nyarán nyílt meg az újjá varázsolt háromcsillagos Hungarospa Thermal Hotel. A szálloda saját gyógymedencével és úszómedencével rendelkezik. A hotel ... Tovább olvasom »

Aqua-PlaceBövebben ►

  Az Aqua-Palace Élményfürdő egyedi fürdőélményeket nyújt a család apraja- nagyja számára. Különböző korokat és helyszíneket megidéző exkluzív élménymedencék, baba- ... Tovább olvasom »

GyógyfürdőBövebben ►

A fürdő épülete 1999- ben teljesen megújult. Négy új nyitott medence épült, melyeket körülölelik a tágas közlekedő folyosók. A termálfürdő ... Tovább olvasom »

StrandBövebben ►

A hajdúszoboszlói strand bő 30 hektáros területen fekszik. A 13 medence közül minden korosztály megtalálja a magának valót a hullám-, pezsgő-, ... Tovább olvasom »

AquaparkBövebben ►

A strand területén belül található Aquaparkban 15 különböző fantasztikus óriáscsúszda közül választhatnak a nagy csobbanás szerelmesei. Az ellazulni vágyóknak a ... Tovább olvasom »

UszodaBövebben ►

Az Árpád uszoda a Thermal Camping szomszédságában található. A fedett uszoda a nemzetközi szabványoknak megfelel, versenyek, rendezésére kiválóan alkalmas. Feszített ... Tovább olvasom »

Nyitva tartásBövebben ►

Gyógyfürdő január 1 – december 31-ig mindennap : 7.00-19.00 Aqua-Palace január 1 – december 31-ig péntek – szombat: 10.00-22.00 vasárnaptól ... Tovább olvasom »

Belépőjegy árak 2017Bövebben ►

Gyógyfürdő Felnőtt: 1.900,- / 2.400,- Gyerek, diák, nyugdíjas: 1.600,- / 2.000,- Felnőtt fürdőbelépő 16.00 órától: 1.400,- / 1.800,- Gyerek, diák, ... Tovább olvasom »

Képgaléria (83 kép)Bövebben ►

Vélemények, hozzászólások (3db)

  1. Naprendszer szerint:

    Itt már voltam. Nagyon jó hely. Ha tehetném minden hónapban mennék. Na itt ki lehet kapcsolódni.

  2. Spanyolfoci szerint:

    Csatlakozom az előttem szólóhoz! Tényleg nagyon jó hely!10/9

  3. Vargánya szerint:

    Nagyon klassz hely, mindenkinek csak ajánlani tudom! Tiszta,ha sokan vannak, sincsen elviselhetetlen tumultus a medencékben. Kisgyerekeseknek is bátran keressék fel, nagyon nagy élmény! :)